0485/600.561 info@cleversoft.be
Select Page
1) Sinds de oprichting in 2014 kan elke arts die de Medinect-software gebruikt, coöperant worden van het bedrijf Offimed (Medinect). Het enige wat men hoeft te doen is intekenen op een aandeel van minimaal 100 EUR en maximaal 2.000 EUR (= 20 aandelen). Offimed garandeert dat de Medinect-software niet kan worden verkocht (zoals bij sommige concurrenten het geval is geweest) zonder de instemming van de meerderheid van de samenwerkende artsen. Om deze meerderheid te berekenen, heeft een meewerkende arts één stem, ongeacht het aantal aandelen dat men bezit (Dit om te voorkomen dat een minderheid van artsen een meerderheid van stemmen zou verkrijgen). 2) Offimed (Medinect) is opgericht met een basiskapitaal van 400.000 euro. Hiermee is zij ruim  in staat aan al haar verplichtingen te voldoen. Zo garandeert zij ook een kwalitatief hoogstaande dienstverlening aan al haar gebruikers groot en klein. (helpdesk, opleiding, monitoring, verbetering, enz.). Door de hoogte van het basiskapitaal wordt  vermeden dat een kapitaalverhoging nodig zou zijn: coöperanten moeten dus niet vrezen voor een mogelijk extra kapitaalinbreng. 3) Offimed is niet enkel artsensoftware (Medinect) maar verdeelt ook apotheeksoftware (Officinall). Dit zorgt voor extra stabiliteit voor onze coöperatie in deze snel-wijzigende tijden.

Medinect kan worden gebruikt op Mac, iPad en Windows PC. Als u meerdere apparaten heeft (bv. een PC voor uw praktijk en een iPad voor uw bezoeken) kunt u kiezen voor een uitbreiding waardoor u op beide platformen tegelijk kunt werken.
Uw gegevens worden automatisch gesynchroniseerd tussen uw verschillende apparaten. Ook als u een groepspraktijk, medisch centrum, … hebt, kunnen alle artsen van de groep deze verschillende apparaten gebruiken (PC, Mac, iPad) terwijl de onderliggende data gesynkroniseerd wordt.

Natuurlijk!  U kunt eenvoudig een gratis demoversie van Medinect downloaden.
U kunt kiezen tussen de PC (Windows), Ipad (IOS) of de Mac (Mac OS) versie.

Om Medinect gratis uit te proberen, klikt u op deze link: https://medinectnl.offimed.be/essayez-medinect-gratuitement/  en volgt u de instructies.

Contacteer gerust onze Nederlandstalige helpdesk  via info@cleversoft.be
of op het mobiel nummer 0485/600.561.

Ja!, Medinect zal al uw patiëntgegevens overzetten naar Medinect.
Wij hebben ruime ervaring  en kunnen huidig de gegevens overzetten van alle  gecertificeerde concurrerende software in België!

Een Medinect licentie kost 948 EUR + BTW of 1147,08 EUR BTW /jaar (prijslijst 01/04/2020)

Deze prijs omvat de jaarlijkse licentie, het onderhoud, de helpdesk, de versleutelde back-upservice, de upgrades en de wettelijke aanpassingen dit inclusief de RIZIV-erkenning.
De basisversie van de 4YourHealth software (beveiligde communicatie met de smartphone van uw patiënt) is eveneens inbegrepen in de prijs van de licentie.
Er bestaan aangepaste prijzen voor artsen die meerdere licenties gebruiken
en ook voor assistenten.

Voor het overzetten van uw oude gegevens en de installatie ervan op uw hardware (PC, Mac, iPad) wordt een extra (vaste) kost aangerekend.
Deze prijs is afhankelijk van uw behoeften en de omvang van de te verwerken databank.

Alleen de Delphicare-optie (interactie- en incompatibiliteitsdatabase) en de Mobminder-agenda-optie zijn niet gratis.

Ja!, Medinect is 100% gecertifieerd! Medinect was zelfs het eerste EMD die werd gecertifieerd voor het  e-Attest.

Medinect is gecertifieerd en ook zeer compleet in zijn functionaliteiten.

Tijdens avonden die in juni voor Epicure-artsen werden georganiseerd, konden zij zien dat Medinect al aan al hun eisen voldoet.

Bovendien zorgt Medinect zelf voor de vernieuwing van uw certificaten, wat niet het geval is voor alle EMD’s.

Medinect heeft ervoor gekozen standaard niet in de cloud te werken!
Dit in tegenstelling tot andere software. Waarom? Omdat wij vinden dat de arts de enige eigenaar mag zijn van de gegevens van zijn patiënten (immers een gebruik in de cloud verplicht veel artsen ertoe een beroep te moeten doen op gespecialiseerde onderaannemers. Uw gegevens staan dan op externe servers die door privébedrijven worden beheerd.

De gegevens van uw patiënten staan dus alleen op uw eigen hardware!
Wel wordt er een versleutelde back-up bewaard op de Medinect server. Een server die alleen voor dit doel wordt gebruikt en uitsluitend door Medinect wordt beheerd.

Deze back-up is versleuteld en alleen de arts heeft de geheime sleutel!
(Medinect heeft geen kopie van deze sleutel en kan de data dus ook niet lezen).
Om veiligheidsredenen raden wij u sterk aan een wachtwoord te kiezen dat letters (hoofdletters en kleine letters), cijfers en ten minste één speciaal teken combineert.

Ja!, Medinect verzorgt het ophalen en ook het vernieuwen van uw e-health certificaat.
Er zijn geen extra kosten verbonden aan deze extra dienst! Deze is inbegrepen in de prijs van uw  jaarlijkse licentie.

Ja!, Medinect maakte in 2014 al gebruik van de gratis e-HealthBox.
Aangezien niet alle laboratoria en ziekenhuizen er toen al klaar voor waren, moesten wij Medinect aanpassen om naast de e-HealthBox ook de oude MEXI/MEDIMAIL-systemen te kunnen gebruiken.  Naarmate meer laboratoria de e-HealthBox gebruiken, zal MEXI/MEDIMAIL niet langer nodig zijn met Medinect.

Ja!, Medinect wordt gebruikt door specialisten voor hun poliklinische praktijk.
Medinect heeft speciale functies ontwikkeld om aan hun specifieke behoeften te voldoen. Denken we bv. aan specifieke rapporten voor hun patiënten.

We hebben o.a. psychiaters, kinderartsen, gynaecologen, dermatologen, cardiologen … die Medinect gebruiken. 

Ja!, Medinect heeft hiervoor 4YourHealth ontwikkeld, het eerste platform in België voor een volledig beveiligde communicatie tussen de huisarts en zijn patiënt!

4YourHealth maakt het onder meer mogelijk dat de arts het voorschrift  naar de smartphone van de patiënt stuurt zonder dat hij het bewijs van voorschrift hoeft af te drukken.
De patiënt kan dan naar de apotheek gaan, die de streepjescode leest en de geneesmiddelen verstrekt.

De arts kan ook veilig andere gezondheidsinformatie naar de patiënt sturen (allergieën, voorgeschiedenis, herinneringen aan vaccins, resultaten van bloedtests, risicofactoren, enz.) 4YourHealth is volledig gratis!

De arts moet over de Medinect-software voor medische dossiers beschikken om 4YourHealth te kunnen gebruiken.

4YourHealth draagt informatie over aan de patiënt, beschermd door dubbele encryptie, volgens een point-to-point systeem, d.w.z. dat er geen overgedragen informatie wordt opgeslagen op een server of in de cloud.
Bovendien wordt, met uitzondering van het opstarten bij de arts met de identiteitskaart van de patiënt, nooit het volledige medische dossier overgedragen, alleen de toegevoegde of gewijzigde gegevens worden verzonden. 

Ja!, Medinect biedt de optionele Mobminder kalender aan.
Deze Mobminder agenda  wordt gesynchroniseerd wordt met uw Medinect patiënten.
De Mobminder agenda is beschikbaar in verschillende versies afhankelijk van uw noden!
Mobminder heeft functies die nuttig zijn voor artsen die alleen werken of in een groepspraktijk: begeleide opzoeking, onbeperkt aantal herinneringsmails, sms (afspraak, herinnering, …), onbeperkt aantal logins, online documentatie, telefonische ondersteuning, internetboeking, domeinnaam, …

Load More